Kost og ernæring

Kost og ernæring er viktig for oss alle og er med å påvirke vår helse og livskvalitet. Albatrossen ønsker å være med på at du som deltaker får tilbud om et sunt og variert kosthold, og et godt fellesskap rundt måltidene. Et sunt kosthold kan gi overskudd og energi, og faste måltid er med på å skape rammer og struktur i hverdagen. Det å spise mat i fellesskap med andre skaper sosialt samhold, tilhørighet og fine stunder. 

Felles måltider

Du får tilbud om frokost, lunsj og mellommåltid når du er deltaker på Albatrossen. Vi har felles lunsj daglig, både på Albatrossen-huset, og når vi er på turer og utflukter.

Utdeling av matposer

Albatrossen har samarbeid med Matsentralen AS som gir deg som deltaker mulighet til å få med deg matposer hjem. Dette er et bidrag til at du kan lage mat hjemme og du vil få råd og tips til hva de ulike råvarene kan brukes til i matlaging. 

Bevisstgjøringskurs i kost og ernæring

Kost og ernæring har vi med som et fast innslag i rekken av bevisstgjøringskurs. Kursene i kost og ernæring baserer seg på Helsedirektoratets kostholdsråd, med fokus på hva som er et sunt og variert kosthold. Kursene legger også vekt på hvordan du kan få dette til i praksis, med forslag til hvordan du kan sette opp en ukesmeny, med enkle, sunne og rimelige måltider innenfor ditt budsjett.

Internarbeidspraksis på kjøkken

Dersom du har et ønske om å lære å lage sunn og enkel mat i praksis, har du mulighet til det gjennom intern arbeidstrening på kjøkkenet. Her vil du få opplæring og veiledning av utdannet kokk.